Трибунал для путіна: Костін обговорив із представником Ради Європи створення механізму

Трибунал для путіна: Костін обговорив із представником Ради Європи створення механізму

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі із Гендиректором з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістосом Джакомопулосом обговорив створення міжнародного механізму для притягнення до відповідальності вищого керівництва російської федерації за злочин агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Під час зустрічі Костін висловив вдячність за сталу підтримку Раді Європи, особисто Джакомопулосу, його директорату та команді проєкту Human Rights Complaint Justice System in Ukraine.

«Ми маємо багаторічний досвід та історію співпраці, проте підтримка Ради Європи стала особливо цінною після початку російської агресії. Українські прокурори мають досвід розслідування воєнних злочинів з 2014 року, але допомога міжнародних експертів та досвідчених прокурорів є важливою для перемоги справедливості», – підкреслив Костін.

У ході зустрічі обговорили внесок Експертної консультативної групи, яку Рада Європи створила невдовзі після початку агресії, та подальшу співпрацю, зокрема у сфері стратегічних комунікацій для протидії російській пропаганді.

Читайте також: Рада передбачила арешт для військових, які вчинили воєнні злочини – перелік статей

Генеральний прокурор наголосив на важливості створення міжнародного механізму для переслідування вищого політичного та військового керівництва російської федерації за злочин агресії проти України. Він високо оцінив підтримку цієї ініціативи з боку Парламентської Асамблеї Ради Європи. Костін також додав, що продовження інституційної реформи, за підтримки Ради Європи, залишається важливим для прокуратури.

Джакомопулос у свою чергу заявив, що вражений пріоритетами, які генпрокурор визначив основними у роботі органів прокуратури та додав, що вони є також важливими для Ради Європи. Він запевнив, що його команда залишається відданою спільним цілям та зберігає високу мотивацію для продовження і поглиблення співпраці.

Читайте також: Україна наполягає на створенні міжнародного трибуналу, який судитиме найвище керівництво рф

Сторони погодилися на важливості ефективної координації міжнародної допомоги.

«Експертиза, яку надають українським прокурорам міжнародні партнери, допомагає досягти головної мети – українське суспільство повинне відчути перемогу справедливості та верховенства права над силою. Тому я ставлю перед собою завдання синхронізувати зусилля усіх органів на міжнародному рівні та всередині країни», – резюмував Костін.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня Костін провів онлайн зустріч зі спеціальним представником генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілою Паттен.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-