Стефанчук запросив спікера Палати громад Канади на саміт «Кримська платформа» у Загребі

Стефанчук запросив спікера Палати громад Канади на саміт «Кримська платформа» у Загребі

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросив спікера Палати громад Канади Ентоні Роту на парламентський саміт «Кримська платформа», який відбудеться в хорватському Загребі в жовтні.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні (17 серпня – ред.) мав нагоду поговорити у режимі відеоконференції зі спікером Палати громад Канади Ентоні Ротою та запросити його на парламентський саміт — "Кримська платформа", який відбудеться у Загребі у жовтні", – розповів Стефанчук.

Він зауважив, що нині ми є свідками тих викликів, на які світ має миттєво реагувати.

Зокрема, Голова ВР акцентував на тому, що російська федерація вдається до ядерного тероризму, розміщує на території Запорізької атомної електростанції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілює українські міста і громади.

"Ядерний тероризм та ядерна війна не матимуть кордонів. Тому росію треба визнати державою-терористом, як це зробила Україна й частина європейських країн. А у відповідь на ядерний шантаж мають бути введені санкції проти "росатому" і російської атомної галузі, на чому закцентував увагу Ентоні Рота", – додав Стефанчук.

Він відзначив, що Канада завжди була прикладом послідовного розширення санкцій проти росії. У цьому контексті Голова ВР висловив упевненість у тому, що санкційний тиск проти держави-агресора і надалі посилюватиметься.

Читайте також: Зеленський очікує розширення кількості учасників Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, з 4 березня Запорізька атомна електростанція перебуває під контролем російських військових. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси.

Починаючи з 5 серпня росіяни регулярно обстрілюють територію ЗАЕС. Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо сховища відпрацьованого палива ЗАЕС.

ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-