Німеччина обіцяє докласти всіх зусиль для завершення війни, але умови визначатиме Київ

Німеччина обіцяє докласти всіх зусиль для завершення війни, але умови визначатиме Київ

Укрінформ
Німеччина докладатиме всіх зусиль на міжнародних майданчиках, де вона має вплив, для наближення миру в Україні, але формат такого миру має визначати Київ.

Про це заявив представник МЗС ФРН Крістоф Бургер на брифінгу в Берліні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У всіх переговорах, які веде федеральний уряд з міжнародними партнерами, з іншими країнами, які мають вплив, само собою, постійно порушується питання, як можуть міжнародні актори разом завершити цю війну… Це є центральною зовнішньополітичною темою для Німеччини в ці часи. Тому ми постійно шукаємо можливості надання дипломатичної допомоги для завершення війни. Але щодо переговорів і їх форматів має вирішувати Україна, з нашої точки зору», - заявив Бургер.

Читайте також: У МЗС закликали уряд Німеччини відреагувати на наративи російської пропаганди в Deutsche Welle

За його словами, Німеччина вітає всі кроки, які сприяли б завершенню цієї незаконної загарбницької війни росії проти України, яка триває вже пів року.

Жертвою тут є Україна, вона використовує своє право на самозахист, «тому цілком зрозуміло, що те, коли, за яких умов і в яких форматах Україна буде готова до перемовин, має вирішувати вона сама», додав дипломат.

Бургер зазначив, що міністр закордонних справ Анналена Бербок обговорювала українську тематику з турецьким колегою в Туреччині, з китайським – на Балі (Індонезія), представниками країн, які мають вплив.

Читайте також: У Німеччині та Швеції не проти, щоб Україна застосовувала їхню зброю для повернення Криму

Представник німецького МЗС також згадав у контексті міжнародних зусиль заплановану зустріч керівників України, Туреччини та ООН у Львові. Під проводом Туреччини та ООН завершилися успіхом переговори щодо експорту українського зерна, зазначив він, додавши, що необхідно підтримувати такі зусилля, і Берлін «буде це робити, де може, адже це те, що стоїть на порядку денному».

Як повідомлялось, росія розпочала 24 лютого повномасштабну війну проти України. Після кількох раундів переговорів у перші тижні вторгнення наразі не ведуться жодні перемовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-