У Німеччині та Швеції не проти, щоб Україна застосовувала їхню зброю для повернення Криму

У Німеччині та Швеції не проти, щоб Україна застосовувала їхню зброю для повернення Криму

Укрінформ
Україна має право використовувати зброю від західних партнерів, зокрема від Німеччини та Швеції, для захисту своєї територіальної цілісності.

Про це заявили глави урядів ФРН Олаф Шольц і Швеції Магдалена Андерссон на спільній пресконференції у Стокгольмі 16 серпня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо Україну озброєнням, яке постачаємо. Ця зброя для того, щоб Україна могла з її допомогою захистити свою територіальну цілісність і суверенітет», - сказав Шольц, відповідаючи на запитання, чи можуть ЗСУ використовувати для повернення Криму зброю, яку їм надає Німеччина та Швеція.

Своєю чергою Андерссон назвала історичним рішенням те, що Швеція та Німеччина вирішили надавати зброю Україні.

«Йдеться про те, щоб Україна могла захистити та боронити свою територіальну цілісність і використати заради цього зброю», - зазначила Андерссон.

Читайте також: Демілітаризація Криму триватиме до повної деокупації українських територій - Єрмак

Загалом обидва політики заявили про те, що сила Європи в ці важкі часи полягає у її єдності, згадали швидке та згуртоване запровадження масштабних санкцій проти країни-агресора та пообіцяли продовжувати підтримувати Україну.

«росія не повинна виграти цю війну, це важливо для України, це важливо для нас», - заявила, зокрема, Андерссон.

І вона, і Шольц визнали, що настали «темні часи для України та для Європи», але висловили впевненість у тому, що Європа зможе разом подолати проблеми, посилити свій суверенітет, позбувшись енергозалежності від фр, а набуття Швецією і Фінляндією членства в НАТО зміцнить безпекову складову Альянсу та європейського континенту.

Читайте також: Швеція вперше видасть Туреччині людину за згоду Анкари щодо вступу країни в НАТО

Як повідомлялося, Шольц здійснює турне країнами Скандинавії. Напередодні він був в Осло, де взяв участь у засіданні Північної ради.

Фото: Nord.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-