Компроміс з рф можливий лише після звільнення всіх українських територій – Резніков

Компроміс з рф можливий лише після звільнення всіх українських територій – Резніков

Укрінформ
Українська сторона може обговорювати з росією компроміс лише після того, як сили рф залишають всі тимчасово окуповані території України у її кордонах, визнаних світом у 1991 році.

Про це заявив у інтерв’ю телеканалу DR Denmark міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє Укрінформ.

«Ми переможемо в цій війні, ми звільнимо всі наші території. Компроміс можливий, коли вони (росіяни – ред.) заберуться з нашої землі, і коли ми обговорюватимемо майбутнє нашого сусідства між Україною і росією», - зауважив глава українського Міноборони.

Він пояснив, що на таких переговорах йтиметься про сплату росією репарацій, компенсацію за всі зруйновані міста, розплату за всіх убитих українців. Крім того, за його словами, росіяни мають понести покарання за всі вбивства, катування, ґвалтування й усі інші звірства. У цих питаннях, за його словами, може йтися про певні компроміси, однак категорично не в територіальних питаннях.

Читайте також: Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії» - Резніков

«Основна ціль України – звільнити всі українські території, адже в 1991 році кордони нашої країни були визнані всім міжнародним співтовариством, тож ми не є «законною ціллю» для ворога», - наголосив Резніков.

Міністр оборони Україна вкотре висловив упевненість, що війна з рф завершиться перемогою нашої країни і наших партнерів. Він зауважив, що українські міста і території будуть звільнятися «крок за кроком», як були звільнені Київська, Чернігівська, Сумська області, острів Зміїний.

Читайте також: Подоляк відреагував на пропозицію посередництва Індонезії у переговорах Україна - рф

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков 11 серпня взяв участь у Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України. Делегації були представлені главами оборонних відомств, заступниками міністрів й іншими високопосадовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-