Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії» - Резніков

Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії» - Резніков

Укрінформ
Закінчення гарячої фази війни не означає, що українські військові вийдуть з окопів.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю "Українській правді", передає Укрінформ.

"Дивіться, гаряча фаза ж не означає, що ми ідемо з окопів. Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні понесли найбільші втрати. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точкові ураження по складах, пунктах управління, по командуванню. І їх навала зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажімо так, окопна історія", - сказав Резніков.

Також він зазначив, що для України неможливий ані "корейський сценарій" закінчення війни, ані "сирійський сценарій".

"Мені здається неможлива корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році. Але кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ. Що стосується "Сирії", то у росіян теж ресурс виснажується: і людський, і збройний. А у нас навпаки додаються партнери. Тобто це, як вони кажуть, колективний Захід, цивілізований Захід, який сьогодні все більше і більше зацікавлений в нашій перемозі", - сказав міністр.

Читайте також: Переговори з росією можливі лише за участю партнерів України - Резніков

Але, за його словами, можливо таке, що внутрішня ситуація в деяких країнах погіршуватиметься через війну, і це може послабити позиції України. "І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин. Тому ми маємо максимально бути у виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів і віри в те, що Збройні сили України, весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. Я абсолютно вірю, що це реалістичний план", - додав Резніков.

Читайте також: росія пішла 24 лютого у наступ, не сформувавши ударні угруповання - Резніков

Як повідомлялось, рф 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 11 серпня українські захисники знищили близько 43 000 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-