Подоляк відреагував на пропозицію посередництва Індонезії у переговорах Україна - рф

Подоляк відреагував на пропозицію посередництва Індонезії у переговорах Україна - рф

Укрінформ
Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк не певен, чи розуміє президент Індонезії мотиви та причини війни й що таке сучасна росія та сучасна Україна.

Про це він сказав у ефірі 24-го телеканалу, коментуючи слова глави індонезійської держави про те, що той готовий стати посередником для зустрічі Зеленського та путіна під час саміту G20 в Індонезії, передає Укрінформ.

"Мені взагалі дивно, коли хтось каже "я готовий бути посередником". А що ти розумієш в слові "посередник"? Що ти будеш робити? Точно зможеш поговорити чи зробиш загальне фото напамʼять і скажеш, що був посередництво. Це не працює", – зазначив радник глави Офісу Президента.

Читайте також: До санкцій проти рф долучилася лише половина країн G20 - Bloomberg

За його словами, це дивно звучить, коли людина взагалі не коментує війну росія–Україна.

Подоляк пояснив, яким повинен бути посередник:

  • має глибокі знання того, про що будуть люди розмовляти,
  • має глибоко розуміти проблему,
  • має поговорити з одним та з іншим,
  • має зрозуміти – чому в них точки зору абсолютно різні.

За його словами, важливо памʼятати про те, що путін абсолютно ірраціонально мислить та не розуміє того, що відбувається, а також немає всього обсягу інформації. Це відрізняє його від Зеленського, який дійсно має всю інформацію: мотиви війни, наслідки, як має закінчитися.

"путін все ще живе в ілюзії, що контролює процес. Крім того, в нього є така психічна над мета – зайти в історію як потужний імператор, збирач земель... Якщо Зеленський абсолютно раціональний, сучасний політик, путін це політик – 17 сторіччя. Він останнім часом ким себе вважає? Олександром Невським. Я розумію, що потім можуть бути ще інші історичні образи, в які він перетворюється", – акцентував Подоляк.

Читайте також: Міністри фінансів G20 не досягли спільного комюніке через розбіжності щодо війни в Україні

Він зазначив, що в України є дуже тяжка місія. Адже, крім України, в нинішньому вигляді росію зупинити ніхто не зможе. Україна – єдина країна, яка абсолютно чітко розуміє, що роблять росіяни, хто вони, чому їх треба зупинити й чому ми заплатимо найбільшу ціну, щоб це зробити.

Як раніше повідомляло агентство, лише половина країн, що входять у Групу двадцяти, приєдналися до санкцій проти рф, введених через почату нею війну проти України. Зі складу G20 санкції, зокрема, не підтримали Китай, Бразилія, Аргентина, Мексика, Індонезія, ПАР, Індія, Туреччина, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-