Фінансова підтримка України так само важлива, як і збройна - Президент

Фінансова підтримка України так само важлива, як і збройна - Президент

Укрінформ
Фінансова підтримка для України під час війни так само важлива, як і збройна.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленській на Донорській конференції союзників України з країн Північної Європи, передає кореспондент Укрінформу.

"росія досі отримує десятки мільярдів доларів завдяки торгівлі з іншими країнами, зокрема Європи. А в Україні щомісячний дефіцит лише державного бюджету близько 5 мільярдів доларів. І руйнування від війни – саме на території України. І ми не можемо чекати, коли завершиться війна, щоб відновлювати нормальне життя", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що Україна потребує відбудови, тому достатня та вчасна фінансова підтримка – це так само життєво важливо, як зброя й снаряди для нашої армії та санкції проти росії.

Читайте також: росія може спровокувати на ЗАЕС найбільшу в історії радіаційну аварію – Президент

"Наші діти так само як і ваші, мають іти у школи. Наша молодь так само як і ваша, має навчатися в університетах. В Україні так само як і у вас, мають працювати лікарні та соціальна інфраструктура. А отже, Україна потребує відбудови. Зараз! Саме зараз! І тим паче напередодні зимового сезону", - наголосив Президент.

Водночас він зауважив, що "держава, яка блокує це фінансування для України, не може мати виправдань, має пам’ятати, що вона – європейська держава, і має негайно виправити цю проблему".

Крім того, Зеленський наголосив на проблемі здійснення країнами експорту в росію, постачання компаніям держави-терориста комплектуючих та продукції подвійного призначення.

"росія просто не мала б боєздатної армії в сучасних умовах, якби не імпортні деталі. Електроніка, оптика та багато інших деталей іноземного виробництва використовуються при створенні ракет, безпілотників, засобів зв’язку, бронетехніки тощо. Цей потік технічної допомоги російському терору потрібно повністю зупинити", - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський: На ядерний шантаж рф треба відповідати жорсткими санкціями

На його думку, має бути ефективний механізм контролю за будь-яким постачанням у росію, щоб не пропустити "жодної деталі, яка може піти на виробництво зброї для обстрілів мирних міст чи атомних станцій".

Як повідомляв Укрінформ, у Копенгагені проходить Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками міністрів або іншими високопосадовцями.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-