Зеленський: На ядерний шантаж рф треба відповідати жорсткими санкціями

Зеленський: На ядерний шантаж рф треба відповідати жорсткими санкціями

Укрінформ
На ядерний шантаж росії світ має відповідати жорсткими санкціями проти атомної галузі рф, а не домовлятися з агресором.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленській на донорській Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України.

"Чим швидше ми зупинимо росію, то швидше Європа та світ зможуть знову відчути безпеку. Все, що необхідно для цього, вам добре відомо. Санкції проти росії потрібно посилювати й не дозволяти їх обходити. У відповідь на ядерний шантаж потрібні жорсткі санкції проти «росатома» – це конкретні речі – і всієї російської атомної галузі, а не домовленості з ними", - сказав Зеленський.

Він також наголосив, що потрібен постійний політичний тиск на росію, щоб збільшувати кількість країн-учасниць антивоєнної коаліції та зменшувати коло тих, хто хоча б якось готовий допомагати росії за цих обставин.

Читайте також: Резніков у Копенгагені: Треба стабілізувати лінію фронту і підготувати контрнаступ

"А головне – потрібно ще більше підтримки Україні зброєю та снарядами. Щоб справді зупинити росію, у Збройних Сил України має бути стільки снарядів, скільки необхідно, щоб відчувалося, що Росія не здатна тиснути на полі бою. І зброя Україні потрібна такої потужності, такої далекобійності, щоб росія була змушена нарешті задуматися про пошук мирного рішення", - наголосив Зеленський.

Реагування світу на дії росії зараз має бути повномасштабним, як і війна, яку почала росія, наголосив Президент.

"Нікому не потрібні нові катастрофи.Треба зробити висновки з катастрофи 1986 року. З десятиліть, які росія використовувала, щоб підготуватися до цієї підлої війни проти всієї вільної Європи. З восьми років війни на Донбасі та зі 170 днів терору проти України після 24 лютого. Жодного замовчування – тільки правда. Жодного зволікання – тільки рішучі дії. Жодної розгубленості – тільки впевнена єдність", - сказав Президент.

Читайте також: Переговори з росією можливі лише за участю партнерів України - Резніков

Зеленський наголосив, що Україні потрібні зброя й снаряди для нашої оборони – по максимуму. Також потрібні фінанси для України в достатньому обсязі та без будь-яких бюрократичних блокувань.

"Потрібна повна ізоляція держави-терориста, передусім економічна, технологічна, та найжорсткіші санкції. Це наш із вами обов’язок перед нашими державами, перед усіма майбутніми поколіннями вільних людей – зробити все, щоб зупинити росію, забезпечити її програш у цій війні та гарантувати, що жодна інша держава не зможе повторити цей терор.І я вірю, що ми виконаємо наш обов’язок!", - підсумував Президент.

Читайте також: Шольц: Ми будемо й надалі підтримувати Україну - військово, фінансово і морально

Як повідомлялося, сьогодні у столиці Данії Копенгагені стартувала Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками або іншими високопосадовцями. Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні напередодні конференції висловив вдячність усім партнерам України, які розуміють, що наблизити повернення безпеки Україні та всій Європі можливо лише через забезпечення програшу росії на полі бою, військовими, політичними та економічними втратами росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-