Жовква на зустрічі з радником Трюдо: Україні потрібно більше зброї для контрнаступу

Жовква на зустрічі з радником Трюдо: Україні потрібно більше зброї для контрнаступу

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів онлайн-зустріч із радником прем'єр-міністра Канади з питань зовнішньої та оборонної політики Деном Костелло та наголосив, що Україна потребує більше зброї для успішного контрнаступу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зокрема Жовква висловив подяку за потужну підтримку, яку Канада традиційно надає Україні, відзначивши важливу роль у цьому прем’єр-міністра Джастіна Трюдо.

Він поінформував Костелло про поточну безпекову ситуацію, зокрема загрозливі події навколо Запорізької АЕС, а також необхідність посилення допомоги Україні зброєю для успішного проведення подальшого контрнаступу.

Своєю чергою, радник прем’єр-міністра підтвердив, що канадська сторона готова продовжувати надавати всебічну допомогу Україні, а також підтримувати санкційний тиск на росію.

Читайте також: Канада планує долучитися до відбудови Черкащини – ОП

Також Жовква поінформував співрозмовника про розблокування вивезення зерна з українських портів на Чорному морі, що має зміцнити світову продовольчу безпеку, яка опинилася під загрозою через російську агресію. Він подякував за допомогу Канади у забезпеченні України елеваторами.

Під час зустрічі було також обговорено проведення саміту Кримської платформи 23 серпня 2022 року.

Читайте також: Міністри оборони США й Канади обговорили допомогу Україні

Як повідомлялося, наприкінці червня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про намір передати Україні 39 сучасних броньованих автомобілів канадського виробництва. Вони раніше були замовлені для Збройних сил Канади, але були перенаправлені на потреби оборони України. Прикметно, що тоді йшлося про автомобілі без бойових модулів, але врешті Україна отримає техніку, обладнану кулеметами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-