Блінкен попередив про «сезон полювання» в усьому світі, якщо  рф захопить Україну

Блінкен попередив про «сезон полювання» в усьому світі, якщо рф захопить Україну

Укрінформ
Якщо цивілізований світ не зможе допомогти Україні відстояти суверенітет і незалежність, загроза подібної агресії виникне на всіх континентах.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з главою МЗС Південно-Африканської Республіки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми дозволимо великій країні знущатися з меншої, просто взяти і вдертися та захопити її територію, у цьому випадку просто відкриється «сезон полювання» - і не лише в Європі, а й у всьому світі», - сказав глава американської дипломатії.

За його словами, вторгнення рф в Україну - це не лише агресія проти іншої країни, «це агресія проти основоположних принципів міжнародної системи».

У цьому зв’язку держсекретар США нагадав, що міжнародні зусилля з підтримки рівноваги у світі грунтуються на принципі мультилатералізму, тобто багатосторонності відносин.

Читайте також: Блінкен і Боррель обговорили підтримку України та подальший тиск на рф

«Статут ООН, в основі якого лежить суверенітет і незалежність націй, був створений головним чином для того, аби після двох світових воєн спробувати добитися, щоб не сталося іншої. І основні принципи, які встановлював Статут, були розроблені саме для цього», - зауважив Блінкен.

Тож якщо зараз не зважати на дії рф, це матиме наслідки повсюди, і саме тому США завзято обстоюють ці принципи.

«Ми сподіваємося, що, як сказав Президент України, з часом це завершиться дипломатичним шляхом. Але водночас ми маємо відстоювати твердження, що суверенітет і незалежність України мають значення - вони важливі для українців, але також вони важливі для світу», - наголосив державний секретар США.

Читайте також: Зеленський: Після цієї війни не має залишитись ані тліючого, ані замороженого конфлікту

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен на чолі урядової делегації перебуває у турне африканськими країнами. Перед цим він відвідав Азійсько-Тихоокеанський регіон, де також порушував питання міжнародної підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-