Блінкен і Боррель обговорили підтримку України та подальший тиск на рф

Блінкен і Боррель обговорили підтримку України та подальший тиск на рф

Укрінформ
Продовження підтримки України, а також притягнення росії до відповідальності через її агресію в Європі стали одними з головних тем переговорів у четвер держсекретаря США Ентоні Блінкена й Верховного представника ЄС Жозепа Борреля.

Зустріч відбулася в Камбоджі, в кулуарах засідання глав дипломатії Асоціації держав Південно-Східної Азії (ASEAN), повідомляє Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Сторони обговорили спільне зобов’язання підтримувати Україну, а також притягати росію до відповідальності за її невиправдану війну та глобальний вплив на енергетичні ринки й продовольчу безпеку», - зазначається в повідомленні за результатами зустрічі.

Крім того, лідери обговорили важливість миру й стабільності в Тайванській протоці, а також можливості для повернення Ірану до виконання ядерної програми.

Читайте також: Кулеба поговорив з Блінкеном: домовилися про подальше зміцнення України

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні підкреслюють, що послідовно узгоджують із Євросоюзом, іншими союзниками й партнерами кроки на підтримку України, санкції проти рф, а також способи притягнути росію до відповідальності за її агресію в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-