Ніхто у світі не може почуватися в безпеці, коли держава-терорист обстрілює ЗАЕС - Зеленський

Ніхто у світі не може почуватися в безпеці, коли держава-терорист обстрілює ЗАЕС - Зеленський

Укрінформ
Ніхто у світі не може почуватись у безпеці, коли держава-терорист - російська федерація - обстрілює Запорізьку атомну електростанцію. 

Як передає Укрінформ, про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Говорив сьогодні з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, поінформував його про ситуацію на полі бою, про загрозу, яку росія створила ударами по Запорізькій атомній станції. Немає такого народу у світі, який може почуватися безпечно, коли держава-терорист обстрілює атомну станцію», - наголосив Зеленський.

Президент закликав міжнародну спільноту дати принципову відповідь на російські удари по ЗАЕС.

"І не дай Боже станеться щось непоправне (на атомній станції - ред.) - ніхто не зупинить вітер, який розноситиме радіоактивне забруднення. Тому вже зараз потрібна принципова відповідь міжнародної спільноти на ці російські удари по Запорізькій АЕС, найбільшій в Європі", - заявив очільник Української держави.

Читайте також: У Запорізькій ОВА навели докази, що атомну станцію обстрілюють саме росіяни

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями російські загарбники активно обстрілюють майданчик Запорізької атомної електростанції та місто Енергодар. Ворожі обстріли становлять серйозну загрозу ядерній безпеці.

Глава МЗС Естонії Урмас Реінсалу виступив із заявою до російської федерації із закликом зупинити обстріли, а також окупацію Запорізької АЕС, назвавши це «ядерним тероризмом».

Читайте також: В ISW пояснили, навіщо рф використовує електростанції у якості ядерного щита

Міністерство закордонних справ Молдови висловило занепокоєння у зв’язку з останніми обстрілами території Запорізької АЕС та закликало забезпечити доступ на об’єкт експертів МАГАТЕ.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-