У Запорізькій ОВА навели докази, що атомну станцію обстрілюють саме росіяни

У Запорізькій ОВА навели докази, що атомну станцію обстрілюють саме росіяни

Укрінформ
У Запорізькій ОВА навели докази, що атомну станцію в Енергодарі обстрілюють саме росіяни.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

“Ситуація в Енергодарі продовжує залишатися напруженою. Президент Володимир Зеленський чітко висловив позицію щодо необхідності визнання росії державою-терористом. Внаслідок тих подій, які відбуваються останніми днями, то можна стверджувати, що росія є ядерним терористом, шантажистом, який може поставити світ на межу ядерної катастрофи. Між “приходами” і “виходами” було всього три секунди, а відповідно обстріл був із боку росії”, - сказав Старух.

Він нагадав, що є міжнародні організації, перед якими стоять певні завдання, зокрема не допустити ядерних інцидентів. За словами очільника ОВА, наразі ефективність міжнародних організацій вкрай низька. Більш того, вони не виконують тих функцій, які на них покладалися.

Читайте також: В ISW пояснили, навіщо рф використовує електростанції у якості ядерного щита

Щодо радіаційного фону в Енергодарі та на самій станції, то наразі все відповідає нормам. Ситуація відносно контрольована.

Раніше повідомлялось, що 6 серпня ввечері російські військові знову обстріляли майданчик ЗАЕС. Ракети влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-