Конкурсна комісія з обрання голови АРМА перенесла засідання на 15 серпня — Немчінов

Конкурсна комісія з обрання голови АРМА перенесла засідання на 15 серпня — Немчінов

Укрінформ
Конкурсна комісія з відбору голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) потребує більше часу для вивчення матеріалів про кандидатів на цю посаду.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав у щотижневому огляді у сфері реформи державного управління, оприлюдненому на Ютубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чекали фінального рішення конкурсної комісії по обранню керівника АРМА, але вони узяли паузу до 15 серпня, оскільки велика увага до цього антикорупційного органу вимагає якісного рішення, вивчення матеріалів, деталі співбесід тощо», - сказав Немчінов.

Він нагадав про те, що після призначення антикорупційного прокурора на минулому тижні уряд ухвалив низку важливих рішень. Серед них - внесення змін у положення про комісію з відбору керівника Національного антикорупційного бюро.

«Там був запобіжник у зв'язку із тим, що один із членів комісії, який був рекомендований міжнародними донорами, був паралельно у двох конкурсних комісіях, тому існувала проблема можливого конфлікту інтересів. Після того як було призначено керівника САП ця небезпека відійшла», - пояснив міністр КМУ.

Урядовець нагадав і про те, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль одразу ж від імені уряду закликав комісію невідкладно зібратися та якнайшвидше розпочати роботу з відбору кандидатів на посаду директора НАБУ.

Читайте також: Немчінов розповів, коли можуть обрати нового директора НАБУ

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня мало відбутися засідання конкурсної комісії з відбору голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, проте його перенесли на 15 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-