Немчінов розповів, коли можуть обрати нового директора НАБУ

Немчінов розповів, коли можуть обрати нового директора НАБУ

Укрінформ
Обрання нового директора Національного антикорупційного бюро України може відбутися упродовж двох місяців від дати першого офіційного засідання конкурсної комісії.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону поінформував міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, передає кореспондент Укрінформу.

«Думаю, що упродовж двох місяців від першого офіційного засідання це відбудеться», - заявив посадовець.

Немчінов уточнив, що на цьому тижні під його головуванням пройшла робоча група за участю усіх членів комісії, щоб були з’ясовані певні робочі питання.

Зокрема, за його словами, було обмеження, пов’язане із тим, що один із членів комісії, який представляє міжнародних донорів, був одночасно членом комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«І після того, як ця комісія завершила роботу, кандидат був обраний і новопризначений, генпрокурор призначив главу САП, відповідна комісія закінчила роботу, усунулося це непорозуміння з можливими конфліктом інтересів. І, відповідно, уряд вніс зміни у (відповідний – ред.) документ, і наразі немає жодних обмежень», - поінформував міністр Кабінету Міністрів.

Немчінов зазначив, що наразі усі шість членів комісії - як від української сторони, так і від міжнародних партнерів - можуть розпочати роботу.

При цьому посадовець нагадав, що у п’ятницю Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до членів конкурсної комісії, щоб вони якнайшвидше провели перше офіційне засідання і дали старт цій конкурсній процедурі.

Читайте також: Немчінов сказав, коли оголосять переможця конкурсу на посаду голови АРМА

Зі свого боку Секретаріат Кабміну забезпечив повний об’єм роботи, щоб члени конкурсної комісії працювали комфортно і оперативно, уточнив Немчінов.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни в положення про комісію з відбору керівника Національного антикорупційного бюро, що дозволить усім членам комісії брати участь у такому відборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-