Огризко - про «референдуми» на захоплених територіях: Вирішуватимуть не лаврови, а ЗСУ

Огризко - про «референдуми» на захоплених територіях: Вирішуватимуть не лаврови, а ЗСУ

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко радить не зважати на заяви росії про плани провести псевдореферендуми на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Про це дипломат заявив в інтерв’ю «Радіо НВ» у неділю, передає Укрінформ.

«Зараз на будь-які заяви (росіян про проведення «референдумів» – ред.) просто не треба звертати уваги, тому що насправді рішення будуть приймати не оці «товаріщі лаврови» і так далі, а українські Збройні сили. Якщо вони доведуть усім тим, хто сьогодні ще поки що ходить по українській землі, що у них немає шансів, тоді питання про якісь референдуми в принципі не матимуть жодного сенсу», - зазначив Огризко.

За його словами, навіть якщо частина Херсонської чи Запорізької області до того часу ще буде окупованою, і російські загарбники проведуть там «якесь збіговисько», це не матиме жодного значення, оскільки ці «псевдореферендуми» ніхто у світі не визнає.

Читайте також: Заяви росії про псевдореферендум на Запоріжжі є частиною пропаганди – голова ОВА

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що чітко бачить підготовчі заходи російських загарбників до проведення референдумів про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях у Херсонській та Запорізькій областях. Можливою датою проведення «референдуму» називають 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-