росія планує провести псевдореферендуми на окупованих територіях 11 вересня – розвідка

росія планує провести псевдореферендуми на окупованих територіях 11 вересня – розвідка

Укрінформ
Псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, в Херсоні, Маріуполі та інших окупованих містах, може бути проведений російською федерацією 11 вересня.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький у загальнонаціональному ефірі, відповідаючи на запитання, чи відомо розвідці про плани щодо проведення окупантами референдумів в Херсоні, Маріуполі та інших окупованих містах.

«Так, дійсно, воєнна розвідка має такі дані, ми відслідковуємо це, робимо аналіз, що може передувати проведенню референдумів <…> За нашими оцінками, такий референдум може бути проведений 11 вересня - єдиний день голосування в рф. І необхідно не забувати, що там, на території Донецької і Луганської областей, на окупованих територіях видано близько 800 тисяч паспортів громадян рф. Це такий потужний чинник, який рф буде використовувати як привід для «захисту громадян росії», які проживають в Україні», - повідомив Скібіцький.

Водночас він нагадав, що поки російським загарбникам досі не вдалося вийти на кордони Луганської та Донецької областей, як вони планували раніше.

Читайте також: російські «референдуми» на окупованих територіях України не будуть визнані – ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-