Заяви росії про псевдореферендум на Запоріжжі є частиною пропаганди – голова ОВА

Заяви росії про псевдореферендум на Запоріжжі є частиною пропаганди – голова ОВА

Укрінформ
Заяви російських загарбників щодо проведення псевдореферендуму про приєднання тимчасово окупованої Запорізької області до російської федерації – це частина пропаганди.

На цьому голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух наголосив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Навіщо обговорювати те, що відсутнє в правовому плані? Це просто частина пропаганди. При чому для внутрішнього споживання. Тому нічого подібного на нашій території бути не може. Те, що вони вигадують, – це їхня фантазія", – зазначив Старух.

Він підкреслив, що в росії проведення місцевих референдумів не передбачено законодавством.

"І жодні вибори у них не пройшли законним шляхом. росія – це тюрма. Які референдуми можуть бути в тюрмі? Наша територія – це Україна, тому референдуми тут може проводити тільки українська влада", – додав керівник ОВА.

Читайте також: росія активно готує «референдуми» у Херсонській та Запорізькій областях – ГУР

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, країна-агресор російська федерація намагається приєднати до свого складу тимчасово окуповані території України. Для цього має намір провести "референдум" в Запорізькій та Херсонській областях.

В Організації Об‘єднаних Націй та Європейському Союзі заявили, що світ не визнає фейкові "референдуми" на окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-