У Раді хочуть створити ТСК – вивчатимуть, що призвело до кризи в енергетиці

У Раді хочуть створити ТСК – вивчатимуть, що призвело до кризи в енергетиці

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований проєкт постанови про утворення парламентської Тимчасової спеціальної комісії з попереднього розгляду питань щодо порушення законодавства, які призвели до кризових явищ на енергетичному ринку України.

Як передає Укрінформ, проєкт документа є на сайті ВР.

«Прийняття проєкту постанови забезпечить належне опрацювання питань, пов'язаних зі створенням загроз енергетичній безпеці України, а також виявленням та подоланням основних факторів кризових явищ на внутрішньому ринку енергоресурсів», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Його ініціатори також вважають, що ухвалення постанови сприятиме досягненню виконання стратегічних орієнтирів розвитку паливно-енергетичного комплексу України.

Читайте також: Торгівля з ЄС допоможе Україні компенсувати частину втрачених у війні активів - єврокомісар

ТСК має перевірити стан реалізації заходів, передбачених указом Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 грудня 2019 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки», стан реалізації Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, ефективність, конкурентоспроможність».

Члени комісії також мають переконатися у тому, що план заходів з реалізації етапу «Реформування енергетичного сектору (до 2020 року)» Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність» виконується, як і інші затверджені урядом рішення у цій сфері.

ТСК опікуватиметься рішеннями щодо забезпечення енергетичної стійкості України, створенням страхового запасу природного газу, підготовкою до опалювального сезону 2022 – 2023 років та іншими питаннями.

Читайте також: Торгівля електроенергією є взаємно вигідною для ЄС і України – чеський міністр

До складу Тимчасової спеціальної комісії увійдуть 10 народних депутатів України. Її головою пропонується призначити народного депутата від депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Олексія Кучеренка.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-