Президент Гватемали: Ми розпочинаємо дипломатичний наступ задля встановлення миру

Президент Гватемали: Ми розпочинаємо дипломатичний наступ задля встановлення миру

Укрінформ
Президент Гватемали Алехандро Джамматтеї заявив, що його країна не спостерігатиме пасивно за розв'язаною росією війною проти України і розпочинає "дипломатичний наступ", щоб захищати мир.

На цьому він наголосив на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо мовчати. Поки вмирають люди, ми не можемо відвертати погляди в інший бік. Поки вмирають люди у безумних війнах, ми маємо сильніше, ніж будь-коли, боротися за демократію, за мир і за дипломатичне розв'язання проблем між країнами», - сказав Джамматтеї.

Він наголосив на необхідності об’єднати зусилля для того, щоб закінчити цю війну і захистити людські життя.

«Хай буде чітко зрозуміло, що в цьому конфлікті Гватемала вже піднесла свій голос. Ми завжди будемо послідовними у наших словах. Гватемала не буде пасивно спостерігати. Ми розпочинаємо дипломатичний наступ, ми повинні в ООН захищати мир», - зауважив лідер Гватемали.

Читайте також: Гватемала готова долучитись до створення Спецтрибуналу над рф – Зеленський

За його словами, зараз не можна мовчати. «Що ми робили, коли вмирали діти, коли вмирали невинні люди, коли ми бачили несправедливість у цій країні? Сьогодні у нас є історична можливість дати дуже чітку відповідь», - заявив Президент Гватемали.

Як повідомлялося, Президент Гватемали Алехандро Джамматтеї 25 липня відвідує Україну. Він побував у Бородянці, Бучі та Ірпені Київської області.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-