Гватемала готова долучитись до створення Спецтрибуналу над рф – Зеленський

Гватемала готова долучитись до створення Спецтрибуналу над рф – Зеленський

Укрінформ
Україна і Гватемала домовилися щодо об'єднання зусиль на міжнародних майданчиках задля подальшої ізоляції росії і збільшення ціни для рф за розв'язану нею війну.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільному з президентом Гватемали Алехандро Джамматтеї брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми домовились і надалі об'єднувати наші зусилля на міжнародних майданчиках з метою подальшої ізоляції росії і збільшення для неї ціни за цю війну і дестабілізацію життя народів", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Гватемали

Він наголосив, що всюди у світі зараз відчуваються серйозні наслідки російської агресії. "Це і продовольча криза, і цінова дестабілізація всюди, і на енергетичних ринках, і надзвичайні політичні виклики всьому міжнародному правопорядку. Для громадян десятків держав, і в Латинській Америці також, несправедливо зростає вартість життя тільки тому, що одна держава - рф - вирішила зламати існуючі політичні та економічні відносини у світі", - заявив Президент України.

Він подякував Гватемалі за чітку послідовну підтримку України та за незмінну позицію щодо захисту людських прав і фундаментального права кожного народу на свободу і незалежність.

Глава Української держави також подякував Гватемалі за підтримку санкційної політики проти росії.

Читайте також: У МЗС прийняли копії вірчих грамот у посла Гватемали в Україні

За його словами, Гватемала готова долучитися до ініціативи створення Спеціального трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти народу України.

Крім того, Зеленський поінформував про підписання міжурядової угоди про взаємне скасування візових вимог. За його словами, також започатковано торговельно-економічний діалог для реалізації низки конкретних проєктів.

Як повідомляв Укрнформ, Президент Гватемали Алехандро Джамматтеї 25 липня відвідує Україну. Він побував у Бородянці, Бучі та Ірпені Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-