Кулеба про угоди щодо зерна: Україна не довіряє росії, натомість довіряє ООН

Кулеба про угоди щодо зерна: Україна не довіряє росії, натомість довіряє ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зв'язку з підписанням угоди про вивезення зерна та іншого продовольства з портів України наголосив, що Україна не довіряє росії, натомість довіряє Організації Обʼєднаних Націй.

Про це він сказав на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна не довіряє росії. Я не думаю, що хтось має підстави довіряти росії. Ми відчуваємо довіру до ООН як рушійної сили цієї угоди і як інституції та особисто до Генерального секретаря, який також застосував ... свій вплив, щоб ця угода спрацювала і росія її не порушила, як вона це зробила з багатьма іншими угодами», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Підписана у Стамбулі ініціатива щодо зерна підтримана ключовими союзниками України – ОП

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - Генеральний секретар Організації Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-