Готуємо історичні рішення для нашої участі в житті об’єднаної Європи - Зеленський

Готуємо історичні рішення для нашої участі в житті об’єднаної Європи - Зеленський

Укрінформ
У наступні пів року Україна має зробити базові кроки, аби підготувати початок переговорів щодо членства в Євросоюзі.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Обговорив сьогодні посилення тиску на росію за війну та додаткову підтримку для України під час зустрічі з міністрами закордонних справ Австрії та Чехії, які відвідали Київ. Подякував обом державам за вже надану допомогу й окреслив, які потреби є на найближчий час», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що нині Чехія головує в Раді Європейського Союзу, і для України важливо, щоб чеське лідерство зберігало всю наявну потужність.

Водночас Президент зазначив, що наступні пів року наша країна має зробити базові кроки, аби підготувати початок переговорів щодо членства України в ЄС.

Читайте також: Зеленський - про вступ до ЄС: Україна вже почала виконувати рекомендації Єврокомісії

«Також говорив з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Серед головних тем – фінансова підтримка для України. Готуємося до проведення чергового саміту Україна – ЄС, а також до інституційного посилення нашої держави на шляху у Європейський Союз. Незабаром можуть бути вагомі новини щодо цього – готуємо деякі історичні рішення для нашої участі в житті об’єднаної Європи», - наголосив Володимир Зеленський.

Він нагадав, що на фінальній стадії погодження – сьомий санкційний пакет Євросоюзу, вже анонсовані його елементи, зокрема заборона на імпорт російського золота.

Читайте також: Посли Євросоюзу узгодили нові санкції проти росії

«Але цього недостатньо, і я відверто говорю про це партнерам. Росія має відчувати значно вищу ціну за війну, щоб це примушувало її шукати мир», - підсумував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-