Чехія під час головування в ЄС зберігатиме єдність країн щодо підтримки України – глава МЗС

Чехія під час головування в ЄС зберігатиме єдність країн щодо підтримки України – глава МЗС

Укрінформ
Чехія під час свого головування у Раді ЄС зберігатиме єдність Європи щодо підтримки України і протидіятиме спробам росії внести розкол шляхом шантажу і залякування.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський на спільній з українським і австрійським колегами пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава чеської дипломатії констатував, що західні країни недооцінили агресивні наміри росії і справжню природу путінського режиму, і тепер українці змушені боротися за своє майбутнє.

«Чехія чудово вас розуміє, тому що ми маємо певний досвід з росією… Зараз путін намагається шантажувати Європу за допомогою енергоресурсів та продовольства. Це неприйнятно. Він намагається залякати нас і зупинити нашу допомогу. Але я хотів би вас запевнити, що Чехія під час свого головування в Євросоюзі буде зберігати єдність Європи, і ніхто не зможе нас розділити», - сказав Ліпавський.

Він також нагадав, що вже оголосив цього тижня в Брюсселі про необхідність переглянути взаємовідносини між ЄС та росією та оновити стратегію, яка грунтується на принципах протидії, стримуванні і взаємодії.

«Їх треба переглянути. Я буду працювати над цим під час зустрічей на рівні міністрів закордонних справ», - зазначив глава МЗС Чехії.

Він також запевнив, Прага залишиться союзником і другом Києва і продовжуватиме надавати економічну, політичну та військову допомогу.

Читайте також: Умови миру в Україні не повинна диктувати росія - глава МЗС Австрії

Як повідомлялося, глави МЗС Австрії та Чехії у середу прибули до Києва. Програмою візиту передбачені переговори з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-