Україна докладе всіх зусиль, щоб передача турбіни для Nord Stream не мала наслідків - Кулеба

Україна докладе всіх зусиль, щоб передача турбіни для Nord Stream не мала наслідків - Кулеба

Укрінформ
Передача турбіни Siemens для «Північного потоку-1» Німеччині є великою помилкою, тож Україна докладе всіх зусиль, щоб це не мало наслідків і не стало прецедентом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується канадського випадку, то ризик створення прецеденту є. Ми вважаємо, що це велика помилка – те рішення, яке ухвалила Канада. Тепер усі нас запевняють, що прецеденту не буде, що це виняток і жодних наслідків це далі не матиме», - сказав він.

Читайте також: У Берліні констатують, що рф використала турбіну для Nord Stream як привід «перекрити газ»

«Але ми розуміємо, як все працює, тому докладемо всіх зусиль для того, щоб цей конкретний випадок не став підставою для інших робити подібні речі», - підкреслив міністр.

Кулеба також зауважив, що наразі немає ознак того, що чинний санкційний режим чи Євросоюзу, чи Сполучених Штатів, чи інших країн буде послаблений. «Поки що рух тільки вперед», - констатував глава МЗС.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу «Північний потік-1».

Читайте також: Фріланд пояснила рішення Канади про повернення турбіни «газпрому»

Рішення ухвалене попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій.

З червня «газпром» значно скоротив поставки газу в Німеччину газопроводом «Північний потік-1», мотивуючи це відсутністю турбіни Siemens, яка обслуговувалася в Канаді. У зв’язку з ремонтними роботами через «Північний потік-1» наразі газ взагалі не надходить до Європи. Заявлені «ремонтні» роботи триватимуть до 21 липня.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-