Президент доручив Прем’єру активізувати процес запуску конкурсу з обрання глави НАБУ

Президент доручив Прем’єру активізувати процес запуску конкурсу з обрання глави НАБУ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив Прем’єр-міністру Денису Шмигалю активізувати процес запуску конкурсу з обрання глави НАБУ

Про це Глава держави сказав у своєму вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Без повноцінного керівника такої інституції неможливе і її повноцінне функціонування. До речі, те саме стосується й Національного антикорупційного бюро України. Строк повноважень попереднього керівника завершився. І має відбутися конкурсна процедура для відбору нового очільника НАБУ. Доручив Прем’єр-міністру України активізувати процес запуску відповідного конкурсу", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова

Раніше Зеленський заявляв, що конкурс з обрання керівника Національного антикорупційного бюро має бути оголошено найближчими днями або тижнями, а питання щодо призначення очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має вирішувати конкурсна комісія.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн у відеозверненні до українського парламенту у п’ятницю заявила, що міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відновлення України, але для посилення впливу інвестицій необхідно поєднати відбудову країни з новою хвилею реформ. Серед іншого вона наголосила на необхідності призначення керівників НАБУ і САП.

Читайте також: Зеленський про керівника САП: Відповідна людина обрана, фінальне слово – за комісією

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

19 липня 2022 року о 10.00 відбудеться чергове засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. В Офісі генпрокурора наголосили, що інформацію про місце проведення засідання буде повідомлено членам Комісії додатково (з міркувань безпеки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-