Зеленський про керівника САП: Відповідна людина обрана, фінальне слово – за комісією

Зеленський про керівника САП: Відповідна людина обрана, фінальне слово – за комісією

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні розповів, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури уже обраний, слово - за конкурсною комісією.

Як повідомляє Укрінформ, про це глава держави заявив у вечірньому зверненні.

"Хочу, щоб мене сьогодні почули й усі, від кого залежить надзвичайно чутливе питання призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Моя позиція як Президента України – конкурс, який відбувся, має привести до цілком логічного рішення про призначення нового керівника. Відповідна людина обрана, і від конкурсної комісії залежить фіналізація цього рішення", - наголосив він.

За словами Президента, без повноцінного керівника САП неможливе і її повноцінне функціонування.

Читайте також: Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова

"До речі, те саме стосується й Національного антикорупційного бюро України. Строк повноважень попереднього керівника завершився. І має відбутися конкурсна процедура для відбору нового очільника НАБУ. Доручив Прем’єр-міністру України активізувати процес запуску відповідного конкурсу", - підкреслив глава держави..

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня минулого року комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів. Водночас члени комісії не змогли офіційно затвердити цей результат.

13 липня глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) – технічно найпростіша з рекомендацій ЄС й у Брюсселі чекають на подальші кроки української влади з цього питання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-