Обрання керівництва САП: найбільше балів у конкурсі набрав детектив НАБУ Клименко

Обрання керівництва САП: найбільше балів у конкурсі набрав детектив НАБУ Клименко

Укрінформ
Комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу Генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника 5-го відділу САП очолив Сергій Савицький з 240 балами.

Водночас члени комісії не змогли офіційно затвердити цей результат, оскільки п'ятеро з них не дали за це свої голоси.

У цьому зв'язку голова комісії Катерина Коваль запропонувала перенести засідання на інший день, щоб погодити деякі документи з Офісом Генпрокурора.

“Ми ухвалили результати, і згідно з цим рішенням, пан Клименко перемагає в конкурсі. Ми технічно не затвердили остаточне рішення про результати, тому що нам потрібно погодити з кадровим підрозділом Офісу Генпрокурора усі питання, які стосуються передачі подання (про призначення — ред.) у відповідний строк, перевірки щодо очищення влади і запобігання корупції, допуску до державної таємниці”, - зазначила вона.

Але інші члени комісії виступили проти цієї ініціативи і наполягали на оголошенні результатів саме сьогодні.

Після обговорення члени комісії повторно поставили на голосування рейтинг кандидатів, але знову п'ятеро членів комісії не дали за це голоси.

Зокрема, один із тих, хто виступив проти затвердження рейтингу, Андрій Гуджал, пояснив свою позицію так: “Ми повинні дотримуватися порядку, забезпечити дотримання результатів і захистити ці результати. На сьогодні у нас немає актуальної інформації щодо доступу до державної таємниці. Також на сьогодні, подобається нам чи ні, є рішення Окружного адмінсуду...Тому до того часу, як ми не пройдемо належну процедуру, отримаємо усі документи, рішення, я до цього часу не готовий приймати рішення”.

Зрештою члени комісії домовилися оголосити перерву у засіданні. Про час і дату нового зібрання буде повідомлено додатково.

За результатом співбесіди, яка відбулася 21 грудня, претенденти на посаду керівника САП із 25 можливих балів отримали: Андрій Синюк - 20 балів, Олександр Клименко - 16 балів.

У кандидатів на посаду керівника п’ятого відділу прокуратури результати такі: Катерина Клименко 18 балів, Сергій Савицький — 15 балів.

Кандидата, який набрав найбільшу кількість балів, після оголошення результатів конкурсу Генпрокурор Ірина Венедіктова має призначити керівником САП.

Водночас, новий керівник САП вносить подання генпрокурору про призначення свого заступника, а керівника п’ятого відділу відомства призначає сам.

Як повідомляв Укрінформ, попередній керівник САП Назар Холодницький оголосив про відставку 21 серпня 2020 року.

Конкурс щодо обрання нового очільника САП стартував 25 січня поточного року.

Після тестування на знання законодавства, загальні здібності, проходження поліграфа і співбесід на доброчесність на посаду керівника відомства і його заступника залишилося двоє претендентів - старший детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко і прокурор Офісу Генпрокурора Андрій Синюк.

Кандидати пройшли практичне завдання і тепер мають пройти фінальну співбесіду щодо професійної компетентності.

Водночас 20 грудня Окружний адмінсуд столиці ухвалив рішення, що блокує конкурс із обрання керівника САП. Зокрема, суд частково задовольнив позов експрацівника Національного антикорупційного бюро Олександра Карєєва стосовно скасування порядку роботи конкурсної комісії з обрання керівництва САП.

Це рішення набирає сили упродовж 30 днів з моменту ухвалення. Одна зі сторін процесу заявила про намір його оскаржити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-