Призначення керівника САП є технічно найпростішою рекомендацією ЄС - Маасікас

Призначення керівника САП є технічно найпростішою рекомендацією ЄС - Маасікас

Укрінформ
Європейський Союз чекає на подальші кроки української влади щодо призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, повідомляє Укрінформ.

«Ще в грудні завершила роботу комісія з призначення САП. Тож дійсно, якщо запитати мене, що технічно найпростіше з цього списку, то це точно має бути цей пункт. Чекаємо на подальші кроки української влади», - сказав Маасікас.

На запитання про те, наскільки це критично для України та підтримки України Євросоюзом, посол зазначив, що не хотів би встановлювати зв'язок між допомогою ЄС та конкретними кроками.

Читайте також: Призначення керівника САП: апеляційний суд до 18 липня ухвалить рішення у справі

"Я не хотів би проводити такий зв'язок, на який ви натякаєте в запитанні. Я не хочу встановлювати такий зв'язок між допомогою ЄС та конкретними кроками. Ми не хочемо і не повинні діяти з нашими українськими колегами так, що "якщо ви цього не зробите – цієї допомоги не буде". Ні, це не спосіб нашої співпраці", - наголосив посол.

Як повідомлялось, 21 грудня 2021 року комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Проте офіційно, рішенням комісії, цей рейтинг затверджений не був.

Читайте також: Посли G7 знову наголосили: призначення глави САП критично важливе

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Частина членів конкурсної комісії з обрання керівництва САП не з’являються на засідання, де мають офіційно затвердити результат конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-