путін прагне таємних перемовин із Заходом - Клімкін

путін прагне таємних перемовин із Заходом - Клімкін

Укрінформ
президент рф володимир путін намагається таємними шляхами домогтися перемовин зі США та Європою, оскільки розуміє, що шлях росії – це бути остаточно викинутою з «вищої ліги» геополітики.

Таку думку колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив у інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«путін дуже хоче перемовин (із Заходом. – ред.). Він добре розуміє геополітику, і він прекрасно усвідомлює, що шлях росії – це бути остаточно викинутою з «вищої ліги», і що санкції працюють. Вони реально починають «кусатися», а потім просто «вигризатимуть» шматки з російської економіки… росія фактично буде країною кінця 20-го століття, а всі катапультують у 21-ше», - сказав дипломат.

Читайте також: Клімкін вважає виправданою практику зміни послів навіть під час війни

На його переконання, очільник кремля також усвідомлює неминучість технологічного відставання і збройних сил рф.

«Саме зараз відбувається переозброєння за технологіями 21-го століття. Воно вже почалося, і ми прекрасно розуміємо, що у майбутньому це будуть дрони, роботи і ще багато інших речей. Багато технологій зараз починають тестуватися і під час війни в Україні, і ми це бачимо», - зазначив ексміністр.

За його словами, путін розуміє шанси відрізаної від технологій росії у світі, який швидко розвивається, тому дуже прагне цих переговорів.

Читайте також: Клімкін вважає, що зі Спартц треба поговорити і з’ясувати мотиви її листа до Байдена

«Представники путіна по різних напівтаємних і таємних каналах намагаються виходити на США і Європу і казати: «Давайте домовимося якимось чином». Це буде вигідно і для вас і для нас. Лякають енергетичною кризою, продовольчою і ще багато чим. путін звісно дуже хоче домовлятися. Я думаю, що він ще більше сфокусується на цьому восени, оскільки це для нього найкращий момент щодо сплеску цін на енергоносії та продовольство», - спрогнозував Клімкін.

Як повідомлялося, очільник МЗС росії, після того, як поїхав із саміту G20, звернувся до колег з європейських країн. Лавров зауважив, що почув у бік своєї країни багато «обвинувачень» і хоче, аби західні колеги «визначилися, чого вони хочуть». Також Лавров заявив, що процес мирних переговорів відсутній через позицію Києва.

Читайте також: Захід має зробити Україну частиною НАТО, щоб усунути останню сіру зону в Європі - Клімкін

Глави МЗС Великої сімки бойкотували очільник МЗС росії на саміті G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-