Клімкін вважає виправданою практику зміни послів навіть під час війни

Клімкін вважає виправданою практику зміни послів навіть під час війни

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає абсолютно виправданою практику зміни послів навіть під час війни, оскільки у посольствах теж потрібна «свіжа кров», а колишні очільники диппредставництв можуть бути корисними і на інших посадах.

Таку думку Клімкін висловив в інтерв’ю Радіо НВ, передає Укрінформ.

«Свіжа кров» завжди потрібна, навіть під час війни, і з виразом, що «коней на переправі не міняють», я не дуже згоден. Проблема не в якихось претензіях до різних людей», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що звільнені Президентом посли робили у країнах свого перебування дуже важливі речі, але вони можуть бути використані і на інших посадах.

«Це ж не значить, що всі дуже класні мають сидіти по посольствах, і це єдине, що вони можуть зробити для країни. Так само люди потрібні і в Києві для різних задач. Це не означає, що всіх потрібно залишити на місцях, поки війна не завершиться. Я з цим абсолютно не згоден. Навіть під час війни цей драйв насправді дуже важливий. А таким, як Євген Перебийніс (посол України у Чехії – ред.) чи Андрій Мельник (посол України у ФРН – ред.) робота знайдеться дуже швидко, я думаю, що протягом (кількох) днів», - спрогнозував ексміністр.

Читайте також: У МЗС дистанціювалися від заяв посла Мельника стосовно Бандери

На думку Клімкіна, не слід також перебільшувати роль послів, «навіть таких, як Андрій Мельник». За його словами, уявлення про те, що саме очільник диппредставництва визначає весь сенс двосторонніх відносин, є помилковим.

«Посол – це важливо, але сьогодні у міжнародних відносинах насправді не визначально, і 99 відсотків визначальних ключових контактів відбуваються не через посольства, а напряму між столицями», - зазначив Клімкін.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 липня звільнив послів України в Німеччині, Угорщині, Королівстві Норвегія, Чеській Республіці та Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-