Спецпредставник ПА ОБСЄ знову говорив про Україну з російськими дипломатами

Спецпредставник ПА ОБСЄ знову говорив про Україну з російськими дипломатами

Фото
Укрінформ
Депутат владної Австрійської народної партії Райнгольд Лопатка, який є спеціальним представником ПА ОБСЄ з питань діалогу щодо України, провів уже другу зустріч із постпредом росії при цій організації та послом рф в Австрії.

Як передає Укрінформ, фотографію із зустрічі, на які зображені усміхнені австрійський депутат та представники країни-агресора, розмістилр у Фейсбуці посольство рф в Австрії.

За даними російського диппредставництва, зустріч відбулася з ініціативи Лопатки, який також є віцепрезидентом ПА ОБСЄ. Як стверджує російська сторона, австрійський парламентарій під час зустрічі назвав результати свого недавнього візиту до Києва "такими, що розчаровують".

Як відомо, Лопатка був у складі делегації ПА ОБСЄ, яка відвідала Україну 27 червня та провела зустрічі з керівниками Верховної Ради, Кабінету Міністрів та МЗС.

Речник з питань зовнішньої та європейської політики Австрійської народної партії Райнгольд Лопатка був призначений 11 травня спеціальним представником ПА ОБСЄ з питань парламентського діалогу щодо України. Йому було доручено виступати з ініціативами щодо сприяння залучення рф та України до парламентського діалогу, "у міру потреби".

19 травня Лопатка опублікував на своєму сайті повідомлення про зустріч з послом рф в Австрії та постійним представником рф при ОБСЄ. У коментарі він зауважив, що "ми повинні шукати рішення та все зробити, щоб припинити цю війну не на полі бою, а з допомогою дипломатії, а також парламентського діалогу".

Повідомлення про зустріч також супроводжувалося спільною фотографією, на якій поруч стояли Лопатка та два російських дипломати із задоволеними обличчями. Це ж фото трьох співрозмовників з будівлі посольства рф у Відні публікувало тоді і російське диппредставництво, що, вочевидь, мало демонструвати відсутність міжнародної ізоляції путінського режиму, який розв’язав криваву війну проти України.

Читайте також: ПА ОБСЄ призначила спецпредставника з парламентського діалогу щодо України

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня під час щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Бірмінгемі чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що Україна як жертва агресії має сама вирішувати, коли і на яких умовах вести переговори з агресором.

"Українці платять просто зараз найвищу ціну за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Це їм вирішувати, коли дипломатії має бути надано шанс", - сказав Рау, відповідаючи на запитання австрійського депутата Райнгольда Лопатки про те, чи є шанси у дипломатії та політичного діалогу для припинення війни в Україні.

Фото на головній: Райнгольд Лопатка, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-