ПА ОБСЄ призначила спецпредставника з парламентського діалогу щодо України

ПА ОБСЄ призначила спецпредставника з парламентського діалогу щодо України

Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ призначила віцепрезидента ПА, австрійського депутата Райнгольда Лопатку спеціальним представником Асамблеї з парламентського діалогу щодо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ПА ОБСЄ.

У листі щодо призначення голова ПА ОБСЄ Маргарета Седерфельт (Швеція) зазначила, що Асамблея створена з метою розробки заходів, які запобігають і врегульовують конфлікти в регіоні ОБСЄ. "У цьому дусі, я переконана, що врегулювання цього конфлікту потребує більш активного залучення та підтримки з боку нас, парламентаріїв ОБСЄ", - зазначила Седерфельт.

Вона закликала новопризначеного спецпредставника Лопатку "вивчити всі доступні шляхи для сприяння діалогу, наскільки це доречно та можливо, на підтримки мирного вирішення війни та подолання прямих і непрямих її наслідків".

Лопатка є депутатом австрійського парламенту з 2003 року, де зараз обіймає посаду заступника голови комітету із закордонних справ. У липні 2021 року був обраний віцеголовою ПА ОБСЄ.

Як зазначається на сайті ПА ОБСЄ, на посаді спецпредставника ПА ОБСЄ з питань парламентського діалогу щодо України Лопатці доручено "виступати з ініціативами щодо сприяння залученню рф і України до парламентського діалогу, якщо це доречно, і тісно координувати свою діяльність з Головуванням та виконавчими структурами ОБСЄ, а також іншими міжнародними суб'єктами задля промоції послідовних дій із сприяння діалогу між російською федерацією та Україною".

Читайте також: Зеленський готовий говорити з путіним без посередників

24 лютого росія здійснила масштабне вторгнення в Україну, розпочавши масовані бомбардування мирних міст і селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-