росія втратила вплив в Європейському Союзі — Зеленський

росія втратила вплив в Європейському Союзі — Зеленський

Відео
Укрінформ
росія всіляко намагалася зірвати виступи Президента України перед народами та парламентами європейських країн, але наразі втратила вплив в Європейському Союзі.

Про це під час виступу перед парламентом Словенії сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Я вдячний всім країнам ЄС, в яких відбулися такі мої звернення. Ми знаємо, що росія намагалася зірвати їх, намагалася задіяти різні свої зв’язки — політичні, дипломатичні, навіть бізнесові. В москві розуміють, що їм нічого протиставити такій довірі між народами України та Європи і такій комунікаційній активності. Тому вони погрожували європейцям, маніпулювали тими, хто від них залежить. Але ось уже 24-й парламент з 27 країн Європейського Союзу. Я хочу привітати вас з очевидним свідченням того, що росія втратила вплив в Євросоюзі. Факт залишається фактом - більшість країн Євросоюзу непідвладні керуванню з росії. І це нова політична реальність в Європі, якої ми досягли всі разом ”, - сказав Зеленський.

Він додав, що слова про свободу не залишилися словами, а зробили її оборону ключовою метою антивоєнної коаліції.

Зараз, за словами Президента України, на основі нової єдності робляться нові та сильні безпекові, політичні та економічні кроки.

"На черзі нові юридичні кроки, а саме - притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Головне - проходячи разом це страшне випробування російською війною, ми доводимо, що європейські цінності не залишаються просто згадкою про старі договори і конвенції, не служать формальними критеріями лише на рівні риторики, а є реальною основою життя на континенті тут і зараз. І кожна країна Європи зробила свій внесок у це", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Окрім НАТО, інших гарантій безпеки я поки що не бачу

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч агресору.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-