Зеленський: Окрім НАТО, інших гарантій безпеки я поки що не бачу

Зеленський: Окрім НАТО, інших гарантій безпеки я поки що не бачу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що кращих гарантій безпеки за ті, які може забезпечити НАТО, у світі не існує.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу СNN, повідомляє Укрінформ.

«Кращих гарантій безпеки поки що ніхто не вигадав. Ми готові йти до будь-якої структури, яка забезпечить для нас припинення війни і гарантії безпеки. Окрім НАТО, інших гарантій безпеки я поки що не бачу. Ми не відмовлялися від цього шляху, але цей шлях, весь світ свідок, від нас цей шлях не залежить, а питання відкритих дверей залежить тільки суто від держав-членів НАТО», - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що зараз весь світ допомагає Україні - гуманітарно, фінансово, зброєю, а можна було просто взяти Україну в НАТО.

Президент підтримує рішення Альянсу щодо членства Швеції та Фінляндії.

Водночас рішення НАТО щодо України він назвав «історично помилковим» та нагадав, що раніше вважалося, якщо Україна буде в НАТО – росія нападе.

«Ми не в НАТО, росія напала», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський сказав, за яких умов бойові дії можуть завершитися до кінця року

Як повідомлялося, глави держав та урядів НАТО під час Мадридського саміту 28-30 червня 2022 року погодили рішення запросити до членства в Альянсі Фінляндію та Швецію. Обидві країни протягом тривалого часу дотримувалися нейтрального статусу, але вирішили приєднатися до Північноатлантичного альянсу після початку неспровокованої війни росії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-