Зеленський сказав, за яких умов бойові дії можуть завершитися до кінця року

Зеленський сказав, за яких умов бойові дії можуть завершитися до кінця року

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що за умови потужної підтримки партнерів до кінця року можна досягти завершення військової частини війни.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу СNN, повідомляє Укрінформ.

«Якщо наша держава буде об’єднаною, такою, як зараз. Якщо потужна зброя буде йти від наших партнерів нас вчасно, якщо удача і Бог будуть на нашій стороні, то ми зможемо багато речей зробити до кінця цього року. Я впевнений, можемо завершити військову частину цієї війни. Тому що якщо ми будемо міцними, як я сказав, то ми можемо прийти до того моменту, коли росії прийдеться сісти вже за стіл перемовин!» - зазначив Зеленський.

Тому він вважає, що частину тимчасово захоплених російськими загарбниками територій Україні вдасться повернути дипломатичним шляхом.

«Ми будемо боротися за кожен клаптик нашої території. Ми, може, одразу все не повернемо, деякі речі повертаються на полі битви, для цього нам потрібно технічно бути забезпеченими. Коли ми будемо технічно забезпеченими, ми будемо деокуповувати наші території. Але деякі території нашої землі, напевно, хотілося б у це вірити, ми повернемо дипломатичним шляхом. Дипломатичний шлях – менше жертв, але це більше часу. Може бути і так», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що українці не готові віддавати свої території і визнавати ці території територією російської федерації.

«Це наша земля - ми завжди про це говоримо і збираємось це довести», - підкреслив він.

Читайте також: росія не відмовилася від планів захопити всю Україну, найважче зараз на сході – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-