Блінкен - делегації рф: Україна не ваша країна, і її зерно теж не ваше

Блінкен - делегації рф: Україна не ваша країна, і її зерно теж не ваше

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен під час закритої частини засідання глав МЗС країн G20 на Балі (Індонезія) нагадав російській делегації, що Україна є суверенною державою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post із посиланням на західного дипломата, який процитував слова Блінкена.

«Нашим російським колегам: Україна – не ваша країна. Її зерно - не ваше зерно. Чому ви блокуєте порти? Ви повинні дозволити вивіз зерна», - сказав Блінкен.

За словами дипломата, Блінкен також дорікнув москві, що її внески у Всесвітню продовольчу програму ООН становлять лише п’яту частину від 1% пожертвувань організації.

Читайте також: лавров втік від виступу Кулеби на саміті G20 – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, на Балі (Індонезія) в четвер розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвиненіших економік світу (G20), в центрі якої буде війна росії проти України та її наслідки.

Наразі в українських портах заблоковані 22 млн тонн збіжжя.

Міністерство аграрної політики та продовольства активно працює над вирішенням питання розблокування експорту зернових культур. Уже понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути.

Читайте також: лавров дочасно залишає зустріч G20 на Балі

За чотири місяці від початку повномасштабної війни Україні вдалось експортувати лише 5,2 млн тонн сільськогосподарської продукції, тоді як до 24 лютого країна експортувала 4-5 млн тонн зерна щомісяця через вітчизняні морські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-