Україна наполягає на посиленні енергетичних санкцій проти росії у сьомому пакеті

Україна наполягає на посиленні енергетичних санкцій проти росії у сьомому пакеті

Укрінформ
Україна спільно з Єврокомісією обговорила питання сьомого пакету санкцій проти росії, зокрема, необхідність посилення санкцій в енергетичній сфері.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго за підсумками зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, передає Укрінформ.

«росія отримує мільярди євро від експорту енергоресурсів до Європи. Ці кошти фактично йдуть на вбивства мирних українців, на вбивства дітей, руйнування критичної інфраструктури, знищення нашої країни. Необхідно перекрити цей потік грошей, посиливши енергетичні санкції проти росії. І зміцнити енергетичну безпеку європейського континенту, позбавивши агресора можливості шантажувати цивілізований світ своїми енергоресурсами», - наголосив Галущенко.

Він підкреслив, що продаж енергоресурсів до країн ЄС дозволяє росії фінансувати воєнну машину і продовжувати війну проти України.

Читайте також: ЄС ще не має згоди про зміст і терміни сьомого пакету санкцій проти рф – прем'єрка Швеції

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-