ЄС ще не має згоди про зміст і терміни сьомого пакету санкцій проти рф – прем'єрка Швеції

ЄС ще не має згоди про зміст і терміни сьомого пакету санкцій проти рф – прем'єрка Швеції

Відео
Укрінформ
Європейський Союз ще не досяг згоди ані щодо змісту сьомого пакета санкцій проти росії, ані щодо термінів його ухвалення.

Про це заявила Прем'єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Швеція готова ухвалювати нові пакети санкцій проти росії. Чи можна це зробити до літніх канікул? Мені здається, що в Європейському Союзі є різні думки з цього приводу - чи треба це робити, чи, можливо, ще зачекати. Але важливо, щоб ми повністю реалізували ці санкції, не було лазівок, щоб їх обійти. Маємо це все реалізувати спільно в межах усього ЄС", - сказала Андерссон.

Вона зазначила, що Швеція готова до включення у сьомий санкційний пакет ембарго на закупівлю в росії природного газу. Прем'єр-міністерка додала, що Швеція не залежить від російського газу, а "інші країни мають інші обставини".

Читайте також: Прем‘єрка Швеції відвідала Бучу і Бородянку

Як повідомлялося, 3 червня Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі. Україна також працює з Європейським Союзом над сьомим пакетом санкцій проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-