Перший варіант безпекових гарантій буде готовий до кінця липня - Єрмак

Перший варіант безпекових гарантій буде готовий до кінця липня - Єрмак

Укрінформ
Перша редакція рекомендацій до міжнародної угоди про гарантії безпеки для Україну має бути напрацьована впродовж цього місяця.

Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на спільному з ексгенсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо вийти на перший документ у першій редакції щодо рекомендацій на протязі цього місяця. Тому працюватимемо дуже швидко», - заявив він.

Єрмак поінформував, що у п’ятницю відбулося перше засідання групи з напрацювання таких рекомендацій, до якого долучилися близько 10 експертів з різних країн – США, Польща, Швеція та інших держав.

Читайте також: Припинення вогню можливе лише для закінчення війни і виведення військ рф – Єрмак

За його словами, кількість експертів збільшуватиметься.

Також він зауважив, що нині планується конструкція, що буде велика угода для великої кількості країн, які захочуть бути гарантами безпеки України. Водночас керівник ОП підкреслив, що це не виключає існування двосторонніх договорів між країни, які «захочуть ще додати до цих гарантій ще гарантії», які стосуватимуться двосторонніх відносин.

«Поки ми не є членами ніякого військового альянсу, але ми не змінюємо наш шлях туди, але нам гарантії потрібні сьогодні», - пояснив очільник ОП і додав, що стратегічний шлях України до НАТО прописаний у Конституції.

Читайте також: У безпекових гарантіях не має бути обмежень щодо чисельності ЗСУ – Расмуссен

Як повідомлялося, 1 липня відбулося перше засідання Групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України за співголовування керівника ОП Андія Єрмака та генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-