Припинення вогню можливе лише для закінчення війни і виведення військ рф – Єрмак

Припинення вогню можливе лише для закінчення війни і виведення військ рф – Єрмак

Укрінформ
Україна може розглядати режим припинення вогню лише як крок до припинення війни й виведення російських військ з української території, але не для заморожування ситуації.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Знаєте, якщо cease-fire (припинення вогню – ред.) – це перший крок для припинення війни і виведення російських військ з нашої території, ми можемо про це думати. Просто cease-fire, як перший крок до замороженого конфлікту, нас не цікавить, це не український план. Нас цікавить перемога в цій війні, й вона обов’язково буде», - сказав очільник ОП.

Він також наголосив, що після цієї розв’язаної росією війни Україна хоче мати чіткі гарантії безпеки.

Читайте також: Зміна риторики НАТО щодо росії відкриває нові можливості для України - експерти

Як повідомлялося, 1 липня відбулося перше засідання Групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України за участю керівника ОП Андія Єрмака та генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-