Українці не готові поступатися територіями заради миру

Українці не готові поступатися територіями заради миру

Опитування
Укрінформ
Більшість українців не зацікавлені віддавати росії свої території за мир.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Національним демократичним інститутом та Київським міжнародним інститутом соціології, передає Укрінформ.

Зокрема, згідно з даними опитування, 89% українців вважають єдиним прийнятним сценарієм припинення війни повернення Україною території, яку вона контролювала до 2014 року, що включає весь Донбас і Крим.

Читайте також: 90% українців - за вступ у ЄС, до НАТО хочуть 73%

Також соцдослідження засвідчило, що респонденти, попри повномасштабну війну, демонструють безпрецедентний оптимізм щодо майбутнього України: 87% оптимістично налаштовані щодо майбутнього країни.

Переважна більшість українців довіряє Збройним силам та керівництву країни. Так, 97% довіряють або повністю довіряють ЗСУ, а 85% довіряють Президенту Володимиру Зеленському. Уряд і Верховна Рада також користуються високою довірою – 56 і 40 відсотків відповідно.

Загальнонаціональне дослідження було розроблено та проведено Національним демократичним інститутом в Україні. Польові роботи було виконано Київським міжнародним інститутом соціології з 2 по 11 травня за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI). Опитано 2500 дорослих респондентів, що зараз проживають в Україні та користуються мобільними телефонами. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/- 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-