Президент подякував кожному, хто виступив за кандидатство України до ЄС

Президент подякував кожному, хто виступив за кандидатство України до ЄС

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував усім європейським народам та лідерам, які виступили за кандидатство України до Європейського Союзу.

Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я хочу подякувати кожному європейському народу і кожному лідеру, які виступили за кандидатство (у ЄС — ред.) для нашої держави. Стільки переговорів за такий короткий проміжок часу, напевно, ще ніколи не було. Але усі вони були предметними, продуманими, часом непростими. І і я хочу подякувати усім присутнім, у тому числі - нашому Кабміну, кожному і кожній (причетному до цього — ред.)”, - поінформував Президент.

Читайте також: Надання Україні статусу кандидата є найбільшим кроком на посилення ЄС - Зеленський

За його словами, великий персональний внесок у цей успіх зробили великі друзі України.

“І я впевнений, що вони і надалі будуть нашими великими друзями. Зокрема, це - Президент Європейської ради Шарль Мішель і Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн”, - заявив глава держави.

Звертаючись до Президента Європейської комісії, Зеленський подякував їй за лідерство у побудові цих потужних міцних історичних відносин між Україною та Європою, які, за його словами, дійсно стали нашою новою історією, “новою європейською історією, і вже - спільною європейською історією України”.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський заявив, що розпочалася нова спільна історія України та Європейського союзу.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-