ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето росії

ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето росії

Заява
Укрінформ
Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід заявили, що організація ініціювала заходи щодо закриття Офісу координатора проєктів в Україні через позицію росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві ОБСЄ.

«На жаль, незважаючи на переважну підтримку держав-учасниць (ОБСЄ - ред.) продовження важливої роботи, яку Координатор проєктів виконував (в Україні – ред.) протягом 23 років, консенсусу щодо продовження його мандату не було досягнуто через позицію рф», - заявив Рау.

Він додав, що польське головування в ОБСЄ докладатиме всіх зусиль, щоб зберегти безцінний досвід і знання, набуті Координатором проєктів в Україні, і забезпечити, щоб ОБСЄ залишалася присутньою та співпрацювала з Україною.

Читайте також: росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні

«Сьогодні, коли країна стикається з безпрецедентними викликами та труднощами через війну, наша підтримка важлива як ніколи», - наголосив він.

Зазначається, що вся діяльність Офісу координатора проєктів в Україні припиняється з 1 липня.

З моменту свого розгортання в Україні у 1999 році, Офіс підтримував країну в її зусиллях щодо реформ, виконуючи важливу роботу в багатьох сферах, зокрема, реформи, боротьби з торгівлею людьми та підтримки країни в її зусиллях з гуманітарного розмінування до захисту навколишнього середовища та свободи ЗМІ.

Читайте також: росія хоче повністю прибрати ОБСЄ з України - Євросоюз

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-