росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні

росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні

Укрінформ
російська федерація заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Польське головування в ОБСЄ.

"Понад 23 роки проєкти ОБСЄ в Україні успішно підтримували Україну у виконанні обов’язків та зобов’язань ОБСЄ. Ця робота зараз іще більш потрібна. На жаль, незважаючи на величезну підтримку цієї місії, вона формально закінчується через 7 днів через російське вето", - йдеться у дописі.

Зазначається, що Польське головування ОБСЄ "докладатиме всіх зусиль, щоб зберегти спадщину координатора проєктів та підтримувати діяльність ОБСЄ в Україні".

У мандат координатора проєктів ОБСЄ в Україні входить планування, реалізація та слідкування за виконанням проєктів, які мають допомогти Україні посилити її безпеку та вдосконалити законодавство, інститути і практики відповідно до стандартів демократії. Метою цієї діяльності є підтримка зусиль країни, спрямованих на те, аби її закони, структури та процеси відповідали вимогам і ознакам сучасної демократичної держави, створювали безпечніше середовище для її громадян.

Читайте також: росія поводиться як терорист, обстрілюючи міста – Україна в ОБСЄ

З 2018 року координатором проєктів ОБСЄ в Україні є посол Генрік Вілладсен з Данії.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-