росія поводиться як терорист, обстрілюючи міста – Україна в ОБСЄ

росія поводиться як терорист, обстрілюючи міста – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
росія застосовує тактику терористів, ведучи ракетні обстріли українських міст, щоб залякати мирне населення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Уже чотири місяці Росія веде загарбницьку війну проти України. Наразі найзапекліші бої йдуть у Лисичанську та Сєвєродонецьку Луганської області. Тим часом росія продовжує тероризувати мирне населення", - зазначив український посол на початку свого виступу.

Він поінформував, що вчора росія випустила сім ракет по Миколаєву, а кілька днів тому Одеса та область зазнали масованого ракетного обстрілу (загалом – близько 14 ракет). Також москва "намагається помститися Харкову", посилюючи обстріли міста. Лише 21 червня в результаті обстрілів Харкова та області загинули щонайменше 15 людей, ще 16 поранено.

Читайте також: російським лобістам заборонили вхід до Єврокомісії та Євроради

Загалом же ООН зафіксувала в Україні близько 10 403 жертв серед цивільного населення, включаючи 4 634 вбитих і 5 769 поранених. Однак, як додав очільник української місії в ОБСЄ, ці цифри не можуть вважатися остаточними, оскільки ні ООН, ні уряд України не мають доступу до тимчасово окупованих територій України, наприклад, до міста Маріуполь.

"Усі ці атаки в Одесі, Харкові, Миколаєві та інших містах не мають тактичного сенсу. Єдина причина – залякати населення. Це – тактика терористів. І різниця лише в тому, що цей тероризм здійснюється на державному рівні", - заявив Цимбалюк.

Він також вказав на те, що російські війська масово використовують артилерію, цілеспрямовано ведучи вогонь по цивільному населенню.

Також дипломат зазначив, що ціллю москви є не лише Україна, адже "провокуючи глобальну продовольчу кризу, росія хоче взяти в заручники інші країни".

При цьому, зауважив Цимбалюк, російська сторона не соромиться зізнаватися у своїх намірах публічно та навів нещодавню заяву головної кремлівської пропагандистки маргарити симоньян у присутності путіна на ПМЕФ-2022: "Зараз почнеться голод, і вони знімуть санкції та будуть з нами товаришувати, тому що зрозуміють, що не товаришувати з нами неможливо".

Крім того, маніпулюючи та скорочуючи постачання газу, "росія також створює нову кризу – енергетичну".

"Іншими словами, росія каже: зніміть санкції, щоб отримати українське зерно для знедолених і перестаньте підтримувати Україну, щоб отримувати російський газ", - підсумував дипломат.

Читайте також: Зеленський: російська армія спалює все на шляху або спустошує захоплені території

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-