російським лобістам заборонили вхід до Єврокомісії та Євроради

російським лобістам заборонили вхід до Єврокомісії та Євроради

Укрінформ
Представникам російських компаній заборонили вхід до приміщень Єврокомісії та Європейської ради.

Як передає Укрінформ із посиланням на APA, про це заявив представник ЄС у четвер перед початком саміту Європейського Союзу у Брюсселі.

"Після Європарламенту інші інституції ЄС тепер також заборонили російським лобістам відвідувати свої приміщення. Заборона на вхід для представників російських компаній поширюється і на Європейську Комісію та Європейську Раду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином забезпечена реалізація запроваджених Євросоюзом санкцій проти рф через її загарбницьку війну в Україні.

Європейський парламент уже зробив такий крок на початку червня і закликав інші інституції ЄС також заборонити лобістам російських інтересів відвідувати свої установи.

"російським дипломатам, державним службовцям і представникам керівництва вже заборонили відвідувати установи ЄС. З іншого боку, громадянам ЄС, які представляють інтереси своїх російських клієнтів у Брюсселі, наразі не перешкоджають здійснювати свою діяльність", - повідомляє АРА.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр закордонних справ Естонії Андерс Сутт заявив, що ЄС продовжить працювати над сьомим пакетом санкцій проти росії.

У рамках наступного пакету обмежувальних заходів Європейський Союз розглядає можливість запровадження санкцій, пов'язаних із російським золотом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-