Зеленський: російська армія спалює все на шляху або спустошує захоплені території

Зеленський: російська армія спалює все на шляху або спустошує захоплені території

Відео
Укрінформ
російські війська тотально знищують і спустошують українські території, використовуючи артилерію, авіаційні бомби та крилаті ракети.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час відеоспілкування зі студентами та професорами провідних освітніх і дослідницьких закладів Ізраїлю, повідомляє Укрінформ.

«Вона (росія – ред.) руйнує наші міста, тотально спалює все на шляху російська армія або спустошує захоплені території. Основна російська зброя – це артилерія, авіаційні бомби, крилаті ракети. Окупанти не стараються думати, як воювати, у них дуже примітивна тактика: вони використовують максимум бомбових і артилерійських можливостей, щоб просто ніде було чинити спротив», - сказав глава держави.

Він проінформував, зокрема, що російська армія щодня і щоночі б’є по Україні ракетами, абсолютна більшість із яких прилітає по звичайних, не військових об’єктах: житловим будинкам, підприємствам, інфраструктурі, цивільним людям.

Читайте також: рф завдає навмисних ударів по зерносховищах в Україні та провокує голод у світіБоррель

«Станом на цей ранок проти України використали вже 2709 ракет і враховуючи темп їхнього використання, уже дуже скоро загальне число сягне 3 тис. ракет. Це не примітивні ракети. Так, серед них є застарілі, ще радянські, ще навіть 60-х років минулого століття, але є і сучасні. Тим не менше, для російських ракет, бомб і артилерії немає жодної вибірковості при ударах», - наголосив Президент.

Він розповів ізраїльським студентам і викладачам, що тільки освітніх закладів в Україні росіяни знищили вже дві тисячі.

«Ким треба бути, щоб бити артилерією по університету, по школі , по дитячому садочку?! Росія стала державою-терористом, на цьому крапка», - підкреслив Зеленський.

За даними ОП, до відеозустрічі долучилися близько 20 тисяч учасників. Крім того, подію транслювала наживо низка місцевих ізраїльських телеканалів.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-