Зеленський виступив перед австрійцями: Треба зайняти сторону світла

Зеленський виступив перед австрійцями: Треба зайняти сторону світла

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що зараз важливо, щоб усі країни у питанні війни рф проти України зайняли одну сторону - сторону добра, і не шукали баланс між темрявою і світлом.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це глава Української держави заявив під час свого онлайн-виступу на фестивалі цифрових технологій та медіа "4Gamechangers" у четвер у Відні.

"Не треба питати, яка держава є нейтральною і чи держава знаходиться у військовому блоці, чи ні. Ми не повинні шукати баланс між злом та добром, між світлом та темрявою. Це – війна за життя. За життя в Україні та життя в Європі. Треба прийняти одну сторону – сторону світла, і тоді ми зможемо перемогти. Ми переможемо зло, яке несе політичне керівництво рф", - заявив Зеленський під час панелі за участю керівництва Австрії.

Читайте також: Головування Франції в Раді ЄС стало історичним для України та Європи - Зеленський

При цьому, український президент подякував усім австрійцям, які "розуміють, хто винен в цій війні" і які підтримали українців, які знайшли притулок у їх країні. "Я знаю, що людяність – це найважливіша зброя. І цивілізований світ демонструє цей гуманізм, готовність допомогти", - заявив Зеленський.

Також він подякував Австрії за наданням гуманітарної допомоги та підтримку санкцій ЄС проти рф.

Читайте також: Австрійська залізниця вже транспортувала до ЄС 130 тисяч тонн зерна з України

Зеленський вказав на те, що росія не хоче вести діалог і "розуміє лише мову зброї", і саме тому Україна просить у партнерів зброю для оборони від агресора.

"Україна потребує зброю для самозахисту. Україна завжди пропонувала діалог і українці є мирною нацією. Але замість того, щоб говорити з нами, вони (росіяни – ред.) відправили у нас ракети", - заявив він.

Глава Української держави також наголосив, що розв’язана росією війна об’єднала український народ, але й також всю Європу, і важливо, щоб ця єдність збереглася після перемоги України у війні.

"Найважливіше, щоб після перемоги у цій війні, перемоги добра над злом, щоб Європа залишилася так само єдиною, і щоб Україна належала до держав, які зараз є членами ЄС. Україна зараз захищає європейські цінності та свободу і Україна має бути як рівноправна країна у європейській сім’ї", - заявив Зеленський.

Читайте також: Канцлер Австрії - про обстріли Києва: Не розумію, як можуть бути вчинені такі злочини

Як вже повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала військове вторгнення в Україну, та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-